måndag 3 september 2012

Det är höstkväll i vårt hus. Mannen halvsover bakom en bok, hunden mitt på mattan i vardagsrummet. Katten sover i mitt knä och det är mörkt och stilla där ute. Snart sova. Snart sova.

Barnen, de vilda, glömde jag nästan. De sover som små prinsar en trappa upp. Det kan de gott göra efter denna dagen. Denna dag då ingen ville någonting. Ofas. Men i bilen på väg hem från en panikutochåkalitegrannasåattniblirlitelugna-tur till Tanum av alla ställen, då tappade V nappen och E försökte förtvivlat trösta. Förtvivlat. Han blev så ledsen över att lillebror var så ledsen att han började gråta själv. " Så, så lilla gubben, jag är här, jag är här, det är ingen faaajja" och så skulle han skoja till det och fick tag i bytesväskan och satte en blöja på huvudet. Då blev det tyst på lillebror och storebror, han blev så lycklig, så lycklig. Sen var det "vi" hela kvällen. De satt tillsammans på samma stol och åt middag, kramades lite, och åt lite mer middag. Skrattade och busade. Och åt lite till. Kärleken växer.


Mina små killar. De börjar bli så stora. Förstår och känner igen sig i varandra. Känner varandras glädje och sorg. Delar livet. Så som bara småfolk som är tre äpplen höga kan.


Annars känner jag mig återhållsamt rebellisk och smider planer som jag sedan dissar och drar i smutsen. Och drar fram dem igen, torkar av och. Ekorrhjul. Ska kasta duktiga flickan i sjön imorgon tror jag. Det borde väl vara dags efter trettiotvå års fantastisk duktighet att sluta vara det. Bara leva lite. Rebellera lite. Ha olika färger på strumporna kanske, busmärka dagiskläderna med fejkade namn. Eller. Kanske behöver jag bara sova på det. Snart sova. Det är nu, det.

3 kommentarer:

  1. Ja, släpp taget om "Duktiga Flickan"!!! Kanske du borde behålla boken själv du köpte härom dagen...lätt för mig att säga som är trettioåtta och ff tänker på vad alla andra ska säga och tycka...
    Men du, vi tar varandra i handen och bara gör det!!! Eller vad säger du min fina, fina vän??
    Kram & god natt <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi tar varandra i handen och bara gör det! Underbara människa, om du bara visste hur fin du är, på alla sätt, inifrån och ända ut i fingertopparna. Ger så mycket energi, inspiration, glädje och kloka ord. Du får mig att tänka till, tänka bra saker, känna mig starkare och bättre på något sätt. Bara genom att du är du. Vilken gåva du har och vilken gåva du är, Linda. Jag bara säger det... För jag tänker det ofta!! Så vi tar varandra i handen och bara gör det!! Spännande, tycker jag!!
      Kram <3

      Radera
    2. Tack finaste du, nu gråter jag igen...tänk att du dök upp i mitt liv när jag som mest behövde det...Jag är sååå tacksam <3 <3 <3
      Kanske är det så att du inte kommer att komma in till mig i butiken nåt mer, eftersom jag vägrar släppa taget om dig...!? Men, men jag tycker det är så himla mysigt att prata med dig :)
      Kramar i massor

      Radera